Gondolatok a Jobbikról

Kendőzetlen, őszinte gondolatok és leírások a nemzeti radikális pártról.

Friss topikok

  • dr.Hüppögő Balneológus: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Elnézést, közben beugrott az emúúútttnyóóc és gyurcsányah... (2012.09.15. 12:15) Adjon az Isten... Tényleg, mit is?
  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Öcsi.Minél több ilyet írsz,annál jobban lejáratod magad!:)) Már elég unalmasak a jobbik lejáratásá... (2012.09.09. 19:17) Erőt mutatni - hogyan?

HTML

Erőt mutatni - hogyan?

2012.09.08. 16:32 | Jobbikról | 6 komment

A Szegedi Csanád ügy alaposan megtépázta a Jobbik hírnevét és hitelességét - nem csupán az átlagemberek, de a tagság részéről is. Innentől kezdve nem tudja lemosni magáról a párt az antiszemita jelzőt, hiszen mindenki azzal fog a jövőben példálózni, hogy zsidó származása miatt kellett a Jobbik egykori alelnökének távoznia. Ami részben igaz, akármennyire is próbálják ezt cáfolni. Ráadásul a kiszivárgott vesztegetéses hangfelvétel után nyugodtan leveheti a párt az egyik legfontosabb hívószavát, a "Politikusbűnözés" kifejezést palettájáról.

A tagság azóta sem lett hivatalosan tájékoztatva a Csanád ügyről, pedig mindenki jogosan várja, hogy valami magyarázatot kapjon a heteken át tartó hazudozásra.

Az országos elnökség azóta sem találja a fonalat - s ez leglátványosabban az elmúlt időszak rendezvényein mérhető le. A Jobbiknak úgy kellene most egy hatalmas, jól sikerült, botránymentes rendezvény, mint az éhezőnek egy falat kenyér.

Vona Gábor tehát kiadta a jelszót - erőt és szervezettséget kell mutatni, hogy eltereljük a figyelmet a belső problémákról, így nagy dirrel-durral több országos rendezvényt is celebrált a párt az elmúlt időszakban, s ha valaki ezekről nem nagyon hallott, az nem a véletlen műve.

Lássuk elsőként az augusztus 20-i margitszigeti ünnepi összejövetelt. A kapcsolt médiumok - kuruc.info, barikad.hu, jobbik.hu - már időben nekifogtak a reklámozásnak, ráadásul sikerült olyan nagyágyúkat is megnyerni, mint az Ismerős Arcok, Szkítia és Beatrice. A koncertek mellett a kilátogató családokat is programok várták, volt körhinta, ugrálóvár, íjászat, kézműves foglalkozás és gyermekkoncert is. Aki pedig a vegytiszta politikát választotta, meghallgathatta Murányi Leventét, Novák Elődöt vagy éppen Z. Kárpát Dánielt. A probléma csupán annyi, hogy a látogatók száma még egy falusi búcsúba sem lett volna elég. Vajon miért? Arra nem foghatjuk az érdektelenséget, hogy nyaralni volt mindenki - főleg nem Budapesten. Marad az egyetlen válasz: a kiüresedett, ezerszer elmondott történeteket és körmondatokat már csupán néhány igaz hazafi igényli. A többieknek csömörük van...

S ha ez nem lett volna elég, jött a Magyar Gárda ötéves születésnapja. Azt most hagyjuk, hogy Lenhardt Balázst hogyan vették le a szónokok sorából, lássuk az egyszerű tényeket. A Kárpát Haza Őrei Mozgalom, a Magyar Nemzeti Gárda, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a HVIM és a Jobbik jó ha félezer embert tudott összesen a térre terelni. Ráadásul nagyon sokan vidékről érkeztek a rendezvény megmentésére. Az országos mozgósítás tehát ismét csődöt mondott. Ráadásul nem elhanyagolható az a kérdés sem, hogy a rendőrség ha Csókakőre olyan iszonyatos erővel vonult ki a Gárda miatt, akkor ide miért nem? Vajon ezen hányan gondolkodtak el azok közül, akik tele pofával röhögtek a "nagy pofáraesés" miatt?

Vona Gábor fakó hangja és tekintete egyáltalán nem volt megnyugtató. Hamisan zengett az összefogást hirdető szólam is, főleg azok után, hogy Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda vezetője hosszú perceken keresztül szapulta a Jobbikot és Vona Gábort.

Ma pedig Veszprémben volt megyei rendezvény, Magyar Élet Menete, ahol jó, ha 150-en megjelentek. (Erről még bővebben is megemlékezünk.)

Ilyen egy radikális összefogás 2012-ben? Ilyen az erődemonstráció?

Ha igen, akkor nincs mitől tartania a többi pártnak!

Címkék: jobbik vona gábor magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatok-a-jobbikrol.blog.hu/api/trackback/id/tr834763105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2012.09.08. 19:49:39

Azt te csak hiszed, hogy ezért sütik rá a Jobbikra a bélyeget. Sokkal inkább az fog munkálkodni az emberekben, hogy lám-lám, igazuk volt, hogy a zsidókat lehetőleg ne tartsuk magunk között, hiába mondanak magukról bármit is, Szegedi Csanád esete bizonyítja, hogy igazak azok az állítások, amiket a zsidókról állítanak.

lac1 2012.09.08. 19:50:31

...ja, és mi van, ha Veszprémben 150-an voltak? Az ellentüntetők hányan?

Jobbikról 2012.09.08. 20:20:20

Egy tüntetés sikerességét soha nem szabad az esetleges ellentütetéshez mérni! Ha így állna a dolog, akkor vajon mit mondanál a melegfelvonulás elleni demonstrációról? A kérdés az, mennyire érdekli a helyi embereket egy ilyen esemény. Itt csupán a megyéből és más megyékből összeverbuvált jobbikosok jelentek meg, a helyi lakosok - a látszat szerint - nem kértek belőle! Ez azért számos kérdést felvet!

lac1 2012.09.08. 20:34:46

@Jobbikról:

Hát pedig én mérem. De nézhetném a többi "antifaszista" megmozduláson megjelenő szerencsétlenek számát is.
De ezek szerint te tudod, hogy a megjelent helyi lakosok azok csakis és kizárólag helyek voltak. Amúgy két év múlva, vagy nem is egészen annyi, ki fog derülni a Jobbik támogatottsága. De az előző posztodban sem az jött le nekem, hogy a te véleményedet osztotta volna a többség... Vagyis azért többen szimpatizálnak velük, mint ahogy a 150 megjelenővel akarnád te azt szemléltetni.

==T== 2012.09.09. 08:33:00

Figyelembe véve, hogy a gárda rendezvényeken megjelenőket rendszeresen végigigazoltatja a sündőrség, és vélhetően utána is megfigyelik őket, ne meglepő, ha kevesen mennek el ilyen rendezvényekre, pláne olyan hőségben, amilyen akkor volt.

Ráadásul a Gárdát már rég meghaladta a Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület. A kettő közti viszony olyan, mint a DOS és a Windows közti.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.09. 19:17:10

Öcsi.Minél több ilyet írsz,annál jobban lejáratod magad!:))
Már elég unalmasak a jobbik lejáratására tett kísérletek.
Ha majd hatalmon lesznek és balfaszkodnak annyit mint ezek vagy az előzőek,na akkor lehet őket szidni.
süti beállítások módosítása